Proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile PNDR. Program finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei. Pentru informatii despre alte Programe desfasurate sub egida Uniunii Europene in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind procesul de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana, puteti sa vizitati pagina de internet a Reprezentantei Comisiei Europene in Romania AICI. Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga responsabilitate referitoare la corectitudinea si coerenta acestor informatii apartine persoanelor care au initiat pagina web. Toate informaţiile, privind Programele PNDR şi SAPARD, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.
Uniunea Europeana Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Leader Romania - Platofrma a GAL-urilor din Romania AFIR Agentia pentru Finantarea Investitilor Rurale Gal Ariesul Mare

Acceseaza pagina FEADR

Despre Noi

Grupurile de acțiune locală reprezintă interesele locuitorilor și a comunităților rurale – motorul de funcțiune al programului LEADER.

Prin intermediul GAL autoritățile publice și beneficiarii privați pot atrage finanțări din fondurile nerambursabile europene – Programul LEADER din PNDR 2014-2020.

* Grupul de Acțiune Locală Arieșul Mare cuprinde urmatoarele localități:

  • Nucet

  • Arieșeni

  • Gârda de Sus

  • Scărișoara

  • Horea

  • Albac

  • Vadu Moților

  • Poiana Vadului

* Aria de aplicabilitate a Strategiilor de Dezvoltare Locală 

LEADER se aplică în teritorii coerente cu o populație cuprinsă între 10.000 – 100.000 de locuitori, reprezentate de Unități Administrativ Teritoriale – comune și Unități Administrativ Teritoriale – orașe/municipii mici cu o populație de maximum 20.000 de locuitori. Având în vedere densitatea redusă a populației în zona Delta Dunării, pentru această zonă se va accepta un prag minim de 5.000 locuitori.

 

* Beneficiarii 

Strategiile de Dezvoltare Locală pot fi depuse în vederea selecției de către parteneriate privat-publice care îndeplinesc condițiile de eligibilitate specifice și aceste parteneriate pot fi:

- constituite conform OG nr. 26/2000

- fără personalitate juridică

Selectarea strategiilor de dezvoltare locală se va realiza în baza unei singure proceduri publice de selecție în cadrul LEADER 2014-2020.